Nezha

Mag ik mij even voorstellen, ik ben Nezha 53 jaar en moeder van drie volwassen kinderen. Ik ben geboren in Marokko (Fez) en op mijn 9e kwam ik naar Nederland. Ik kwam hier in de 4e van de lagere school in Gouda. Ik heb na de basisschool de Mavo gedaan. Ik woon nu met veel plezier in Amsterdam Noord. Sinds 15 juni ben ik werkzaam als peercoach bij ImPower. Na een periode van 9 jaar werkloosheid is dat best wel spannend maar ook heel leuk en leerzaam!

Als alleenstaande moeder heb ik naast de zorg van mijn kinderen altijd gewerkt maar helaas kwam deze baan als klasse-assistent te vervallen. Het was een id / Melkertbaan. Helaas want ik vond het erg leuk. Deze baan gaf structuur en inhoud aan mijn leven. Nadat ik mijn baan kwijt was geraakt werd mijn wereld ineens heel klein, ik was er kapot van de eerste paar jaar. Via verschillende trajecten heb ik geprobeerd er tussen te komen maar helaas.


Tot maart dit jaar! De gemeente bood mij een leuk traject aan. Een leerwerktraject bij ImPower tot peercoach. Een peercoach is eigenlijk een ervaringsdeskundige die anderen kan helpen om uit een lastige situatie te komen. Omdat ik ook langere tijd in een lastige situatie heb gezeten kan ik mij heel goed voorstellen hoe dat is: ingewikkeld. Ik kan wel zeggen dat doorzetten èn volhouden mij enorm hebben geholpen mijn situatie ten goede te veranderen.

Als peer-coach mag ik nu anderen ondersteunen bij het zoeken naar bv vrijwilligerswerk, een stage, een opleiding, of misschien wel naar een duurzame baan. Ik zou het heel leuk vinden om jou ook op weg te mogen helpen!


Anderen omschrijven mij als zorgzaam, behulpzaam, invoelend en ik kan goed luisteren. Als je in Amsterdam Noord woont dan zou ik je graag willen ondersteunen. Mocht je hier behoefte aan hebben dan kun je mij een mail sturen naar nezha.020@impwr.nl of bellen naar 088 199 1752, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.Met vriendelijke groet,

Nezha